Dieta France Aubry została opracowana przez francuską dietetyczkę, specjalnie z myślą o modelkach. Istotą diety France Aubry jest maksymalne ograniczenie wysokokalorycznego tłuszczu oraz tuczących dań.
W trakcie trwania diety nie spożywa się także ziemniaków i potraw mącznych. Dieta France Aubry stosowana jest przez tydzień, a jej sumienne przestrzeganie pozwala na zrzucenie nawet 4 kilogramów.
Cenne rady dla osób stosujących dietę France Aubry:
- Pierwszym krokiem do sukcesu jest wypijanie 8 szklanek wody mineralnej w ciągu dnia
- Jeśli między posiłkami odczuwasz głód - oszukaj żołądek żuciem gumy bezcukrowej albo zjedz jabłko
- Jeśli lubisz pić kawę - nie przesadzaj z jej ilością. 3 filiżanki dziennie w zupełności wystarczą!
- Dla zachowania pięknej cery spożywaj dziennie 1 łyżkę oleju, masła lub margaryny
- Zażywaj codziennie witaminy i minerały - najlepiej multiwitaminę w formie rozpuszczalnej w wodzie
- Nigdy nie wychodź z domu na czczo
- Dietę France Aubry najlepiej połączyć z masażem ciała kremem ujędrniającym i gimnastyką - dla zachowania pięknej sylwetki
Co należy jeść?
Śniadanie (przez cały tydzień te same produkty):
- 200ml wody z rozpuszczoną tabletką multiwitaminy
- Mleczny produkt: jogurt lub 50g chudego twarożku
- Świeży owoc
Poniedziałek i środa
Obiad:
- 150g mięsa z rusztu lub 2 duże plastry mięsa zimnego
- Surówka ze świeżo utartej marchewki lub surowy ogórek
lub
- Sałatka z pomidorów doprawiona sokiem z cytryny, łyżeczką oliwy, z dodatkiem soli i pieprzu
Deser:
- 50g twarogu o 205 zawartości tłuszczu
Kolacja:
- Ryba z rusztu lub gotowana albo omlet z 3 jajek
- Zielona fasolka albo puree z selerów
- Niesłodzony jogurt naturalny
Wtorek i piątek
Obiad:
- 200g białej ryby (np. sola) z rusztu lub gotowanej
- Szpinak lub gotowana cukinia z dodatkiem łyżeczki tłuszczu
Deser:
Kolacja:
- 200g kurczaka lub 2 plastry szynki
- Zielona sałata z dodatkiem niewielkiej ilości oliwy, doprawiona sokiem z cytryny, solą i pieprzem
- 50g chudego twarożku
Sobota
Obiad:
- Wątróbka z rusztu albo mieszane mięsa z rusztu
- Kalafior lub grzyby duszone
Deser:
- Sałatka ze świeżych owoców lub świeży ananas
Kolacja:
- Talerz owoców morza z sokiem z cytryny lub octem winnym
- Ryba z rusztu lub gotowana
Czwartek i niedziela
Obiadokolacja:
- Talerz bulionu z jarzyn (do smaku dodać bulion w kostce)
Deser:
- Sałatka z gotowanych owoców bez cukru